KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

STARTUJE 12. ROČNÍK SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA ÚSTECKÉHO KRAJE

24/05/21

Všem regionálním výrobcům potravin, zpracovatelům, zemědělcům Ústeckého kraje k zapojení do 12. ročníku soutěže Regionální potravina Ústeckého kraje 2021

Vážení přátelé,

 

v letošním roce se koná již 12. ročník soutěže o značku „Regionální potravina Ústeckého kraje 2021“.

 

Cílem soutěže je podpořit poptávku po kvalitních českých regionálních potravinách, přesvědčit spotřebitele, že u potravin není důležitá pouze cena, ale také jejich kvalita, čerstvost a původ; propagovat potravináře v Ústeckém kraji při všech příležitostech jako např. na výstavě Zahrada Čech, farmářských trzích, slavnostech, jarmarcích a dalších akcích v Ústeckém kraji.

 

Dovolujeme si Vás tímto způsobem oslovit a pozvat Vás do této soutěže, která se v Ústeckém kraji koná již 12. rokem.

 

Soutěžit se bude v těchto kategoriích:

 

1) Masné výroby tepelně opracované (uzené maso, šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobása, uzené koleno, paštika apod.).

2) Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy (fermentované a tepelně opracované výrobky – poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobása, sušená šunka apod.).

3) Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).

4) Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).

5) Pekařské výrobky včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).

6) Cukrářské výrobky včetně cukrovinek.

7) Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné; např. piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).

8) Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.).

9) Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

 

V příloze přikládáme „Metodiku“ k této soutěži a uvádíme důležité termíny:

 

Přijímání přihlášek do soutěže: do 21. 6. 2021 poštou doporučeně, osobně – Okresní agrární komora Most, Dělnická 33, 434 01 Most – Velebudice, nebo e-mailem: regionalnipotravina@komoramost.cz, datovou schránkou: h2dafb8.

 

Je nutné, aby přihlášky byly vyplněny na aktuálních formulářích s platností na rok 2021.

Do jedné kategorie je možné přihlásit maximálně 5 výrobků od stejného výrobce.

 

K přihláškám je nutné dodat:

  • výpis z Obchodního nebo Živnostenského rejstříku, nebo výpis z Evidence zemědělského podnikatele ne starší 3 měsíců
  • fotodokumentaci u nebaleného výrobku
  • srozumitelná a čitelná etiketa všech velikostí obalů nebo srozumitelný a čitelný náhled všech velikostí obalů

 

  • Termín hodnotitelské komise – 1. 7. 2021 od 10:00 hodin na Zahradě Čech v Litoměřicích v modrém salónku v pavilonu „A“

 

Navážení výrobků:

Výrobky přivezte na výstaviště Zahrada Čech v Litoměřicích, popř. dle telefonické dohody v těchto termínech:

  • 30. 6. 2021 od 9,00 do 15,00 hod. – nekazící se výrobky
  • 1. 7. 2021 od 7,00 do 9,00 hod. – rychle se kazící potraviny

 

a to v přiměřeném množství (min. 2 ks) s ohledem na počet členů komise (max. 8 členná) a následné posouzení výrobků, kde budou potraviny ihned uloženy dle pravidel pro jejich skladování.

Přijetím výrobků pro hodnocení je pověřena Radomíra Plachá (OAK Most) – tel. 602 741 110.

 

Hodnotitelská komise je nezávislá, jmenovaná ministrem zemědělství.

 

  • Slavnostní vyhlášení a předání ocenění vítězným výrobcům proběhne v 1. den výstavy Zahrady Čech v Litoměřicích 9. 2021 (pátek) od 13,00 hod., kde budou za účasti významných osobností předána ocenění vítězným výrobcům.

 

  • Před a po slavnostním vyhlášení soutěže zabezpečí Okresní agrární komora Most pro návštěvníky kulturní program.

 

  • Od 14,00 hod. se pak koná tisková konference v modrém salonku za účasti médií, potravinářů a zástupců ÚK, AK ČR a dalších.

 

  • V pavilonu „A“ ve stánku OAK Most budou po celou dobu výstavy propagovány vítězné výrobky ze soutěže, a to formou ochutnávek i přímého prodeje – zajišťuje OAK Most.

 

  • U vítězných výrobků bude zajištěna jejich propagace na minimálně 16 akcích v Ústeckém kraji při společenských a kulturních akcích pro veřejnost.

 

Vzhledem k tomu, že jsme v této soutěži nasadili „vysokou laťku“ – ze všech krajů ČR bylo v Ústeckém kraji přihlášeno nejvíce potravinářských výrobků, které byly hodnoceny na všech úrovních velmi dobře, obracím se na Vás, abyste se do 12. ročníku soutěže Regionální potravina opět zapojili.

 

V souvislosti s touto soutěží Vám zajistíme širokou propagaci Vašich firem i výrobků a budeme je propagovat při všech příležitostech.

 

Pokud budete potřebovat, rádi Vám pomůžeme se zpracováním přihlášek a podáme další informace.

 

 

Na příjemnou a úzkou spolupráci s Vámi se těší Okresní agrární komora Most.

 

V Mostě, dne 5. 5. 2021

 

Plachá Radomíra                               –          602 741 110

Plachá Monika                                   –          724 261 978

 

AŤ SE VÁM VE VŠEM DAŘÍ !!!

 

Kontakty:

 

Okresní agrární komora Most

Dělnická 33, 434 01 Most

e-mail: regionalnipotravina@komoramost.cz

webové stránky: www.kisuk.cz

datová schránka: h2dafb8

 

Přílohy:

Metodika pro udělování značky „Regionální potravina“ vč. příloh aktualizovaných formulářů naleznete ZDE

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.